Velykų popietė Vaikų dienos centre

Velykinė popietė ,, Pasodink medelį‘‘

 

   Pasitraukė žiema, nusinešdama su savimi speigą, žvarbumą ir šaltį. Pirmieji šilti saulės spinduliai pažadino žemę. Bunda gamta,  kalasi pirmieji daigeliai. Į kiekvieno mūsų namus ateina džiugesys, viltis, pavasariškas atgimimas.

   Vaikų dienos centro ,, Spindulys‘‘ lankytojai laukė grįžtančio pavasario ir ruošėsi jį sutikti. O koks pavasaris be gražiausios šventės – Velykų ir margučių. Vaikai ,, prakalbino molį‘‘ ir sukūrė savitą velykinį margutį, kuris pasidabino vaikiškais antspaudukais ( saulytėmis, paukščiukais, augalų šakelėmis, taškeliais, debesėliais, nameliais ). Kiekvienas molinukas priminė, jog artėja šventė. Velykų nepamiršo ir vaikų mamos, kurios parodė savo išmonę ir pasiuvo iš medžiagos  paukščiukus. Vaikų ir mamų darbeliai papuošė ,,velykinį medį‘‘, kuris tapo akcentu velykinės popietės ,, Pasodink medelį‘‘.

   Susibūrė vaikučiai ir mamos velykinėje šventėje. Popietės dalyviams teko pamiklinti galveles ir įminti mįsles- keturgysles apie augalus, vaisius, daržoves, gamtos reiškinius. Savo teisingus išmąstymus šventės dalyviai užrašė ant iškarpytų iš spalvoto popieriaus obels žiedelių. ,, Velykinis medis‘‘ pasidabinęs margaspalviais žiedeliais  tapo ,, auksine obelimi‘‘.  

   Pavasario šaukliai – paukščiai  pažadina visų jausmus, mintis ir svajones.  Vaikučiai ir jų mamos iškarpė popierinius paukštelius, ant kurių užrašė teiginius, kaip reikia saugoti ir tausoti gamtą.

   Gamta – tai atgaiva, švarus oras ir gera sveikata. Turbūt nėra nei vieno žmogaus, kuris nebūtų prisilietęs prie medžio kamieno ir nebūtų pasodinęs jo sodinuko. Centro lankytojai pasodino gležną obelaitę, vyšnaitę ir serbento krūmelį centro teritorijoje.  Tikimės, jog augs, žaliuos šie augalėliai ir brandins savo vaisius. Kiekvieną dieną matysime jų norą augti.  Prie pasodintų medelių vaikai susmaigstė iškarpytus paukštelius.

   Popietėje riedėjo dideli ir maži, raudoni ir geltoni margučiai. „Margučių mūšyje‘‘ išrinkome kiaušiniautojus, kurie daugiausiai prisirinko  kiaušinukų.

   Skanavome, pietavome prie velykinio stalo, kuris sujungė centro lankytojus į vieną didelę šeimą.

  Ateis Velykos ir praeis. Augs obelėlė, o gal ir sunyks.  Kita užaugins vaisių...

 

Socialinė darbuotoja Reda Pėželytė

   

Sėkmės istorija apie globą

Joniškio rajono savivaldybės Garbės ambasadorė Eglė Bačionytė dalinasi sėkminga globos istorija. 

Dalyvavome "Miškasodyje 2024"

Apsaugoto būsto paslaugų gavėjai dalyvavo Kirnaičių kaimo parko sodinime.

Mobilios dienos renginys

2024 m. balandžio 17 d. dalyvavome Užimtumo tarnybos prie LR SADM Joniškio skyriaus organizuotame renginyje „Mobili diena Satkūnų seniūnijoje“.