Mokymai apie informacijos pateikimą

       Lengvai suprantama kalba padeda pateikti informaciją, kuri prieinama skaitymo ir suvokimo problemų turintiems asmenims.

       Kodėl tai svarbu?

  • Sutrikusio intelekto žmonėms gali būti sunku suprasti informaciją ar išmokti naujų dalykų, todėl svarbu, kad informacija būtų pateikiam aiškiai ir suprantamai.
  • Suprantamai pateikta informacija padeda įgyti reikiamų žinių, dėl to galima savarankiškai priimti sprendimus.
  • Sutrikusio intelekto žmonės, lygiai kaip ir kiti žmonės, turi teisę į suprantamą informaciją. Ši teisė yra įtvirtinta Jungtinių Tautų Neįgaliųjų teisių konvencijoje, kurios 9 straipsnyje teigiama, kad neįgalieji turi gauti prieinamą informaciją.
  • Jei sutrikusio intelekto žmonės nesupras informacijos, jie liks už visuomenės ribų. Jie negalės dalyvauti visuomenės gyvenime. Kiti žmonės rinksis ir spręs už juos.
  • Šios rekomendacijos skirtos informacijai, kuri rengiama būtent sutrikusio intelekto žmonėms.
  • Šios rekomendacijos taip pat gali būti naudingos rengiant informaciją kitakalbiams ir skaitymo sunkumų turintiems žmonėms.

 

 

Šeimų šventė Joniškyje

Šiandien, saulėtą ir šiltą, pavasario dieną Joniškio rajono vaiko ir šeimos gerovės centro socialinės darbuotojos darbui su šeimomis į nuotaikingą šventę kvietė šeimas, su kuriomis dirba.

Paminėjome vaiko ir šeimos dieną

Vakar Žagarėje ir Joniškyje buvo organizuojami renginiai paminėti vaiko ir šeimos šventę.

Paminėjome Europos dieną

Europos diena - kasmetinė tarptautinė šventė, simbolizuojanti Europos taiką ir vienybę. Šios šventės minėjimas vyko ir Žagarėje.