Derliaus šventė

Derliaus šventė ,,Bumbsi sode kamuoliukai, raudonšoniai obuoliukai“

 

Kiekvieną rudenį džiaugiamės daržuose ir soduose užaugusiu gausiu derliumi. Šiais metais šventei pasirinkome obuoliukų temą. Visą mėnesį  spalvinome, piešėme, klijavome ir pasipuošėme namelius rankų darbo obuoliukais.

Kiekvienos komandos nariai, ruošdamiesi šventei, turėjo atlikti namų darbus: paruošti netikrą obuolį- siurprizą ir iškepti obuolių pyragą.

Į šventę susirinko gausus būrys vaikų ir suaugusiųjų. Nenuoramų šeimyna prisistatė nuotaikingu skambiu ketureiliu ir iš tolo kvepiančiu putliu pyragu. Dienos socialinės globos skyriaus lankytojai pateikė tikrą siurprizą- didžiulį obuolį su dovanėle tam, kuris atspės mįslę ir saldžiais paguodos prizais. Skaistgirio vaikų dienos skyriaus vaikučiai pateikė daugybę mįslių, kurias atspėjus galėjai laimėti raudonšonį obuoliuką. Vaikų dienos skyriaus,,Spindulys“ mergaitės labai gražiai apibūdino sodo obelį, kuri nuo pat ankstyvo pavasario iki rudens vis puošiasi kitu rūbu ir mes visi labai džiaugiamės jos užaugintais vaisiais.

Kokia šventė be nuotaikingų ir linksmų žaidimų? Komandų dailininkai piešė obuoliukus pasvirę per kito vaiko petį. Susiskirstę į komandas sprendė kryžiažodžius. Muzikai grojant, obuoliukas keliavo ratu iš rankų į rankas. Šis žaidimas sukėlė vaikams daug gerų emocijų. Iš žodžio OBUOLYS raidžių vaikai linksmai kūrė sakinius. Kūrybingi šventės dalyviai pjaustė obuolius ir puošė lėkštes ornamentais.

Po žaidimų renginio dalyviai ragavo vieni kitų keptus pyragus, bendravo.

Iki susitikimo  kitą derliaus šventę!

 

                                                                                      Užimtumo specialistė

                                                                                           Roma Stankienė

 

Mobilios dienos renginys

2024 m. balandžio 17 d. dalyvavome Užimtumo tarnybos prie LR SADM Joniškio skyriaus organizuotame renginyje „Mobili diena Satkūnų seniūnijoje“.

Startuoja vaikai su NE(GALIA) projektas

Šiandien startuoja mūsų vienas gražiausių, šilčiausių projektų Vaikai su (ne) GALIA. Projektas, kuriuo norime dovanoti ne tik daiktus, o pasitikėjimą savo jėgomis sustiprinančias patirtis, ir parodyti visiems, kaip vis dar visuomenės paraštėse esantys vaikai gali puikiai įsilieti į mūsų socialinius burbulus.

Aktyvios vaikų atostogos

Žagarės vaikų dienos centras "Spindulys" aktyviai leido vaikų atostogas.